Hands Off My Chocolate Winactie


chocolatteWe kennen het allemaal vast wel, dat je je op weg naar huis verheugd op iets lekkers wat thuis op je wacht. En dat de teleurstelling soms niet gering is als je er bij thuiskomst achter komt dat een ander dat lekkers ook niet kon weerstaan. Weg geniet-momentje voor jezelf. Ongeschreven regels zijn het natuurlijk eigenlijk, dat als je weet dat iets van een ander is, je er niet zomaar aankomt, maar voor mensen met een iets beperkte impulsbeheersing zijn ongeschreven regels nu eenmaal niet altijd voldoende.

En daar hebben ze bij ‘Hands off my Chocolate‘ iets aan gedaan! Mocht de gelegenheidsdief onverhoopt nog de kreet ‘blijf van mijn chocolade af’ op de verpakking zelf negeren, staat op elk stukje chocolade afzonderlijk ‘Mine’ geschreven! Voor één keer dus een legitieme reden om een keer niet te hoeven delen (al mag het natuurlijk wel gewoon). Doordat de cacaoboeren (en hum omgeving) eerlijke prijzen en een goede behandeling krijgen en ontwikkeling wordt ondersteund zijn ze ook nog eens in staat om de chocolade eerlijk te produceren, ook niet onbelangrijk.

Oh ja, en het is nog erg lekker ook! Om iets meer achtergrond informatie te verkrijgen interviewde ik Kitty, één van de bedenkers van Hands off My Chocolate! Verder mag ik één van jullie kennis laten maken met de chocolade, hoe je daar kans op maakt lees je onderaan deze post!

Interview

Het idee voor Hands off my Chocolate ontstond…

Eigenlijk ben ik al zolang ik me kan herinneren dol op chocolade. Dat was ook de reden dat ik levensmiddelentechnologie ben gaan studeren.

In 2012 werkte ik samen met mijn medeoprichter Thomas de Groen bij Innovatiebureau SunIdee. Hier ontwikkelden we verschillende innovatieve foodconcepten. Veel van die concepten werden op de markt gebracht maar veel ook niet. Het leek ons erg leuk om ons eigen product te bedenken en op de markt te brengen. Dat het chocolade moest worden stond al snel vast. We zijn beide echte ‘chocolate lovers’. Het nieuwe product wilden we helemaal ontwikkelen op basis van wat de echte chocoladeliefhebber belangrijk vindt. Daarom zijn we begonnen met het interviewen met heel veel ‘chocolate lovers’: mijn mensen thuis, in de winkel, met vriendinnengroepen etc.

En 1 ding kwam telkens weer naar boven: chocolade eten de meeste ‘chocolate lovers’ het liefst alleen. 34% verstopt zelfs de chocolade voor anderen. Dus… onze naam was snel gekozen. Verder moest onze chocolade de aller lekkerste zijn die je maar in het schap kunt vinden. Daarom hebben we gekozen voor echte Belgische chocolade. Ook vonden we het tijd voor meer variatie in de basissmaken. Daarom hebben we nieuwe mengsels ontwikkeld zoals bijvoorbeeld onze White meets Milk (een mengsel tussen wit en melk) en onze Milk meets Dark (een mengsel tussen melk en puur)

Onze chocolade is eerlijk te noemen want…

Wij steunen het Quality Cacoa for a Better Life progamma. Hiermee helpen we boeren om hun cacao op een duurzame manier te verbouwen en tegelijkertijd

hun gezinsleven te verbeteren. Dit draagt bij tot een beter leven, betere prijzen, beter onderwijs, een betere teelt en betere zorg.

Toen we onze reep voor het eerste in de winkel zagen…

Waren we natuurlijk enorm trots.

We hebben enorm veel winkels bezocht om te bekijken hoe en waar ze lagen. En dat was vanaf het begin al door heel Nederland. Te gek natuurlijk.

Deze reep vind ik het lekkerst…

Toen we onze reep ontwikkelden was één van de doelstellingen dat we nooit meer andere chocolade hoefden te kopen. En dat is gelukt. Naast het af en toe proeven van een nieuw product van onze mede chocolade-aanbieders hebben we sinds de introductie alleen nog maar onze eigen choco gekocht. En het mooie is, het verveelt nog steeds niet.

Wij gaan de wereld veroveren omdat…

We hebben de aller lekkerste chocolade die ook nog eens eerlijk is met nieuwe variaties tussen wit, melk en puur met een originele vorm in een grappige verpakking.

De plek waar ik mijn chocolade verstop is…

In mijn Hands Off My Chocolate blikje en die verstop ik dan ook weer. Telkens op een andere plek want ik heb hele goede zoekers in huis…

Chocolade moet je dus niet combineren met..

Drop.. Tijdens onze interviews in het begin hoorden we heel vaak dat mensen of van drop of van chocolade hielden. Je hebt dus dropmensen en chocomensen.

Stiekem deel ik mijn chocolade wel graag met…

Met elke True Chocolate Lover. We made it just for you!

handsoff

Ik wil die Chocolade wel voor mezelf – Winactie!

Van ‘Hands off my Chocolate’ mag ik een winactie organiseren om jullie kennis te laten maken met hun chocolade.

Laat hieronder in een reactie weten waar jij de chocolade zou verstoppen, mocht je deze winnen. Deel je liever je favoriete verstop-plek niet (om voor de hand liggende redenen), laat dan weten met wie jij deze chocolade juist wel zou willen delen.

Vergeet hierbij niet een geldig en werkend e-mailadres achter te laten zodat ik contact met je op kan nemen als je hebt gewonnen. Geen zorgen als je bericht niet direct verschijnt, die wachten eerst op goedkeuring (om spam te voorkomen).

Eatcooklove volgen op Facebook of Twitter of deze win-actie delen mag natuurlijk (en dat volgen is natuurlijk sowieso verstandig, zo blijf je van alles op de hoogte ;)) maar het is niet verplicht.

Deze winactie loopt tot en met 20 maart 2015 15.00 en op 22 maart wordt o.a. middels een comment onder deze post de winnaar bekend gemaakt.

2015-03-22 13.52.23Winnaar Bekend

De winnaar van de Hands of my Chocolate is geworden: Lucie! Je hebt een mail ontvangen waarin je verzocht wordt om je adres gegevens door te mailen zodat de chocolade zo snel mogelijk naar je toe kan worden gestuurd! Gefeliciteerd, en: Eet smakelijk!

Niet gewonnen? Niet getreurd! Er is in in ieder geval een zee van inspiratie voor goede chocolade- verstop plekken én binnenkort volgt er weer een nieuwe winactie! Hou de site in de gaten of blijf op de hoogte via Facebook, Twitter of Instagram!

Heb je deze al gelezen?

66 Responses to “Hands Off My Chocolate Winactie”

 1. Angelique says:

  ik hou echt heel erg van chocolade. ik woon alleen dus ik hoef gelukkig mijn chocolade voor niemand te verstoppen, hoogstens voor mijzelf hahahaha. ik hoop echt dat ik de chocolade win!

  • Elize says:

   Ha Angelique, alleen wonen maakt inderdaad dat je van dat soort dingen geen last hebt! :) Volgende week zie je of je hebt gewonnen :). Groetjes, Elize

 2. Marina says:

  Hey Elize,

  I just love chocolate! Stiekem verstop ik altijd een reep chocolade in mijn nachtkastje, delen doe ik liever niet

 3. Judith says:

  Deze reep zou in mijn handtas verdwijnen want er is 1 plek waar niemand thuis in of aan mag en dat is mijn tas! En dan heb ik hem gelijk mee voor onderweg…. Tenminste als tie dat redt

 4. Susanne says:

  Omdat ik nu eindelijk een verstopplaats heb gevonden die mijn lief nog niet ontdekt heeft, ga ik die natuurlijk niet verklappen. Want ondanks dat hij stellig blijft verklaren dat hij niks om chocolade geeft, tref ik toch regelmatig lege verpakkingen aan

  • Elize says:

   Haha, deel je dan wel een stukje met hem als je wint? ;)

   • Susanne says:

    Ik zie dat er een stukje tekst weg is gevallen. Ik wil de chocolade met mijn mama delen. Ze heeft door het overlijden van mijn papa een pittige tijd achter de rug en chocolade geeft ons beide kleine geluksmomentjes!

 5. Ilsiee Prins says:

  Ohhhh jammie! :)

 6. sandra says:

  Waar ik mijn chocola het liefst verstop? Het liefst zo snel mogelijk in mijn buik waar niemand hem meer kan vinden :D Chocola is hier nergens veilig dus moet ik het maar zo snel mogelijk eten.
  Ik volg je op twitter (@xsajo)

 7. Manon says:

  Ik verstop mijn chocolade altijd in de oven….er is niemand die hem gebruikt behalve ik.
  Alleen opletten en voor gebruik de chocolade eruit halen :)

 8. Anita H. says:

  Verstoppen niet nodig en niet handig; ik ben alleenwonend. Ik ben dol op chocolade, in alle varianten, en ik maak graag kans.

 9. van erum maria says:

  ik lust chocolade vaak bij een goed besmeerde boterham smorgens

 10. Jan says:

  Bent echt choco verslaafd :P

  Maak daarom graag kans !

 11. Lies says:

  Wat leuk om de achtergrond achter deze echt heerlijke chocolade te lezen!! Ik hoef chocola bij ons thuis meestal niet te verstoppen, ik deel hem erg graag met de lieve mensen om me heen!

 12. katleen says:

  Ik eet super graag chocolade en mijn zoontje is er ook weg van. Daarom dat ik met hem zou delen!

 13. maickel koenders says:

  Ik verstop mn chocolade niet ik deel mn chocolade graag met mn kinderen en mn vriendib allemaal chocoladeverslaafd aka sjokojunks4life.

  Gunnen Geven Delen maakt gelukkiger

 14. melissa says:

  Ik deel de chocolade met mijn 2 kids. De jongste van 2 is nu echt van zijn KMA af en is sindsdien gek op chocolade. Ik zou deze in elk geval in een kastje leggen waar ze niet bij kunnen; anders is hij op voordat mama ook een stukje kan pakken!

 15. barbara says:

  onder mijn bed

 16. Myrthe says:

  Mijn vriend is een echt chocolade-monster! Het is zo ontzettend leuk om hem te zien genieten dat ik chocolade niet meer verstop. Wel moet hij altijd een stukje voor me overlaten.

 17. Nina Mol (@Mol075) says:

  Ik hoef ‘m niet te verstoppen. Daar houd ik ook niet van. Ik vind het juist leuk om te delen! Ik zou ‘m met iedereen delen die ‘m graag zou proeven!! XXX

 18. Vandecasteele Linda says:

  deze chocolade zou ik niet kunnen verstoppen want we zijn allemaal zo op chocolade verzot dat ik ze nergens kan verstoppen waar mijn man of mijn kids ze niet zou vinden , chocolade is gewoon voor ons veel te lekker om te verstoppen

 19. karin says:

  Hij ligt tussen de theedoeken. Degene die een theedoek pakt die heeft dus geluk. Laat ik nou heel veel geluk hebben ;-)

 20. Lucie says:

  Mijn jongens hebben er een neus voor als Hands off my Chocolate in mijn boodschappentas zit want juist dan zijn ze zowaar zo behulpzaam om mijn tas naar binnen te dragen en voor me uit te pakken! Dus het heeft voor mij geen enkele zin om Hands off my Chocolate te verstoppen… En ach, die gelukkige gezichten zijn ook wat waard als we gezellig samen zitten te smikkelen!

 21. Anita te Gussinklo says:

  O, Mmm heerlijk deze choc-o -holic doet graag mee.

 22. Maria says:

  In mijn nachtkastje in een doosje maandverband!

 23. Melanie K. says:

  Met twee grote chocolade junkies in huis is het nog een hele kunst om een stukje chocolade te bewaren voor bijvoorbeeld na het werk.
  (nu hopen dat hij dit niet leest) maar ik verstop mijn (lieveling) chocolade in de oven, dat is het handige van een kerel hebben die alleen een ei kan bakken. of in de gootsteenkastje in het schoonmaakmiddelen mandje.
  Want als die daar is geweest krijgt die eerder applaus dan dat ik boos zou worden ;)

 24. Judith says:

  Ik verstop de chocolade in de pannen in het keukenkastje, daarin wordt niet gekeken, haha!!

 25. Annemieke says:

  Een paar weken geleden kregen wij een kindje erbij. Mijn ouders gaven mij een kraammand vol cadeaus die ik naast mijn bed zette. Dit was echter geen mand, maar een emmer. Niemand die doorhad dat ik er chocolade in stopte en hiervan snoepte als er niemand keek. Nou ja, niemand? Alleen mijn nieuwbakken oogappeltje wist van mijn verstopplek en guilty pleasure ;-)

 26. Kim says:

  Wat een leuke actie! Chocolade verstop ik in het Tinkerbell make up tasje welke ik altijd mee heb, maar ja als je dan een dochter krijgt die uiteindelijk stiekem je lippenstift gaat gebruiken, dan zal ik een andere plaats moeten zoeken. Ik denk dat het dan onder de jurk van Minnie op de stoel wordt.

 27. Nynke says:

  Waar ik al mijn lekkers bewaar…in de sokkenla. Ik moet heel vaak de was opruimen ;-)

 28. Eveline says:

  Leuke actie, ik doe mee! Ik zou de chocolade onder mn bed verstoppen, dan kan ik er ‘s avonds in bed tijdens het lezen van een boek of kijkend naar een filmpje van genieten:)

 29. Heleen says:

  Chocolade gaat in de trommel. Gelukkig kijken mijn pubers alleen naar wat ze direct zien, dus de chocolade blijft voor de enige vrouw in huis…………………. (maar ik deel wel hoor)

 30. Barbara says:

  Mmmm! Het water loopt me al in de mond als ik bedenk, waar ik deze verrukkelijke chocolade zou gaan verstoppen!
  Ik zou deze chocolade verstoppen in de diepvries, in de lege verpakking van een doos ovenvis, want die lust mijn man toch niet, dus zal hij die niet pakken!
  Dan is mijn chocolade meteen lekker ijskoud, zo vind ik die het allerlekkerst!

 31. Anna Wienen says:

  Ooooh lekker!! Verstoppen? No way… Eten…! Hmmm

 32. Aleesha says:

  Ik verstop mijn chocolade altijd in de laatjes en potjes van mijn hobbykamer. Of in de cadeautjesmand. Als ik hem dan toch moet delen, dan met mijn beste vriendin, want we kunnen uren en uren praten samen.

 33. Fred says:

  Ik zou mijn chocolade verstoppen in een dvd-hoesje. Ik heb over 600 dvd’s, dus begin maar met zoeken! Wel onthouden waar ik het verstopt heb, anders vind ik het zelf misschien niet meer hahaha.

 34. letty says:

  Ooh ik ben zo’n chocoholic !! Ik wil heel graag kans maken op deze prijs !!
  Gelukkig lust mijn man geen chocola, hij is meer van de drop, dus ik hoef mijn chocola niet zo grondig te verstoppen. Die ligt in de keukenla voor het grijpen.
  Ik heb wel een geheime voorraad extra lekkere chocola voor die ene week in de maand, vlakbij mijn relaxfauteil en fleecedekentje

 35. Bird says:

  Haha ik zou willen zeggen: direct in mijn mond. Maar om niet gelijk een overload aan chocola binnen te krijgen: mijn nachtkastje is een top plek. Onder mijn dagboek;-). Die vanaf nu dus op een nieuwe plek moet liggen;-)
  Ik volg EatCookandLove op FB ( Birdy Bird)
  Liefs

 36. Nancy says:

  Wat een lekkere actie voor een grote chocolade liefhebster ik verstop mijn lekkere chocolade nergens want dat kan in mijn huisje ook niet maar als mijn vriend weet dat de chocolade voor mij is dan bijft hij er automatisch vanaf dus ik hoef mijn chocolade echt niet verstoppen.

 37. will says:

  Deze heerlijke chocola zou ik graag delen met mijn man, omdat hij sinds mijn herseninfarct elke dag heerlijk voor mij kookt. Ook strijkt hij de was, stofzuigt het hele huis en wast o.a. de ramen .
  Een kei van een man, waar ik de chocola graag mee deel.

 38. myrte says:

  ik verstop mijn chocolade voor mijn ouders en zussen, en eigenlijk is het niet slim om te veretllen waar maar als ik kans wil maken moet ik het toch maar doen ;) in mijn boekenkast achter een soort van schot in een doos zodat niemand erbij kan!! top plek, alleen ik weet niet of dat hierna ook wel zo blijft!

 39. Paula says:

  Ik zelf heb geen verstopplek voor chocolade, maar ik heb wel de plek gevonden waar mn vriend z’n secret stash chocolade bewaard. Bovenin de keukenkast waar alle dingen staan waar ik niet bij kan en ik niet kan zien wat er op de plank ligt. Toch gevonden! Als ik dit winnen mag, zal ik plechtig beloven om van zijn chocolade af te blijven. (voorlopig in elk geval)…

  Groeten, Paula

 40. Hans D says:

  Ik zou mijn reep chocolade aan de binnenkant van mijn bureaulamp verstoppen.
  Het is een led lamp. Die lampen worden niet warm. Dus daar komt niemand achter

 41. Lisette Kleiweg says:

  De enige plek die mijn mannen nog niet gevonden hebben, mijn lingerielaatje……daar ligt het veilig, zij het niet voor mij.

 42. Romy says:

  Mijn chocolade bewaak ik met mijn leven,
  No way, dat ik die aan andere liefhebbers zou geven.
  Vandaar dat ik mijn chocola altijd in mijn tas bewaar,
  Er is echter wel een maar:
  Mijn broertje heeft hem ook gevonden, die plek.
  Dus wordt het tijd dat ik een nieuw plekje ontdek.
  Want heerlijke chocolade als deze is er niet om te delen.
  Hoe goed mensen mij ook kunnen bespelen.

 43. rene says:

  Ik verstop mijn chocolade bij de schoonmaakspullen. Dat is de enige plek in huis waar mijn dochtertje niet zoekt.

 44. Marije says:

  Dit is inderdaad érg smakelijke chocolade en ik vind de verpakkingen ook leuk. Ik bewaar mijn chocolade in het kastje waar ook de (niet gevaarlijke) schoonmaakspulletjes staan. Succes gegarandeerd want daar kijkt mijn vriend toch nóóit! ;-)

 45. Chnatall says:

  De ene keer dat ik al chocolade koop (omdat het weer eens DE periode is), krijgt het bij mij niet eens de kans om op zoek te gaan naar een verstopplek. Mocht ik de verleiding wel kunnen weerstaan, omdat ik eens een lekkere reep chocolade koop voor mijn partner, dan geef ik hem de reep om hem zelf te laten verstoppen (voor mij!) haha.

 46. e. van horck says:

  Ik zou het verstoppen in ons tuinhuisje want dat is niet de plek waar huisgenoten hier opzoek gaan naar iets lekkers.

 47. Soraya says:

  Over het algemeen houden wij in huis allemaal van andere soort chocolade… dus geen geruzie om choco.

  Maar nu hebben wij tegenwoordig een oppas, voor ons dochtertje van 3. En ja hoor… die snoept dus van MIJN choco!!! Daar ging mijn chocolade momentje, toen ik terugkwam van mijn werk…..

  Ik zou dus heel graag dit pakket willen winnen. Maar om dan ook te delen met onze lieve oppas ;)

 48. Joanne says:

  Heey!
  Wat een heerlijke winactie :) Ik verstop mijn chocolade altijd in een oude pan en doe de deksel er op. Daar zou niemand het ooit kunnen vinden! Alvast bedankt en fingers crossed…
  X Joanne

 49. Marian says:

  Ik wil juist wel delen met m’n dochter van 13, veel gezelliger, en we zijn allebei gek op chocola!

 50. Marijke says:

  chocolade deel ik met iedereen. Het is net als liefde, hoe meer je deelt, des te meer ervan is. Waarom? Omdat we om de beurt niet weten hoe snel we naar de winkel moeten rennen om meer Hands Off (door ons Hands On) My Chocolate te kopen.

 51. Annemieke says:

  In mijn paardrijlaarzen. Die zitten zo onder de modder en ruiken zo erg naar stal, daar komt niemand vrijwillig bij in de buurt!

 52. Peggy Elizen says:

  In de Kluis uiteraard !

 53. Maaike says:

  Hoihoi!
  Ehhh, niet zo moeilijk.. In mijn buik, duh!

  Liefs,
  Maaike

 54. Mirremeid says:

  Gewoon in de koelkast, maar wel achter een paar pakken chocolademelk. Alleen telkens maar hopen dat de kinderen niet teveel drinken en mijn chocola ontdekken. Ja, ze houden ook van chocola. Overigens wanneer ik win mogen ze lekker meegenieten.

 55. Frieda says:

  In mijn handtas. Altijd bij en vrij privé!

 56. Jo's Daughter says:

  Ik zou hem delen met mijn moeder die tevens mijn beste vriendin is. We delen alles, dus ook deze heerlijke chocolade!

 57. Anita says:

  Ik leg mijn cholade achter in de keukenla

 58. Elvira Lindner says:

  Ik verstop de chocolade wel in mijn gereedschapskist. Daar komt toch niemand aan. Behalve ik zelf. Wat een leuke actie :) Facebook geliked. Chocola kun je nooit genoeg van hebben.

 59. Elize says:

  Deze winactie is gesloten. Zondag 22-3 wordt de winnaar bekend gemaakt!

 60. Elize says:

  Winnaar Bekend

  De winnaar van de Hands of my Chocolate is geworden: Lucie! Je hebt een mail ontvangen waarin je verzocht wordt om je adres gegevens door te mailen zodat de chocolade zo snel mogelijk naar je toe kan worden gestuurd! Gefeliciteerd, en: Eet smakelijk!

  Niet gewonnen? Niet getreurd! Er is in in ieder geval een zee van inspiratie voor goede chocolade- verstop plekken én binnenkort volgt er weer een nieuwe winactie! Hou de site in de gaten of blijf op de hoogte via Facebook, Twitter of Instagram!

  Lieve groetjes. Elize

Laat een bericht achter:

“Happiness quite unshared can scarcely be called Happiness; it has no Taste.”

 

© Copyright Eat Cook Love and Travel – Blog